HTML

Linux Akadémia

Friss topikok

Szinte mindenki használ Linuxot

2013.03.08. 11:36 Czakó Krisztián

Aki ma azt állítja, hogy ő nem használ Linuxot, az vagy nem tud róla, vagy letagadja. Vagy egyáltalán nem használ semmilyen gépet, internetet, semmit, aminek köze van a számítástechnikához.
Sok éve, amikor Linust megkérdezték, hogy mi a terve a Linuxszal, azt mondta viccesen, hogy a világuralom. Az akkor viccesnek tűnő kijelentés mára a gyakorlati valóság.
Linuxot használsz, ha Android okostelefon vagy táblagép van a kezedben. Nagy valószínűséggel szintén Linuxot használsz, ha van otthon wifi routered, ugyanis ezek jelentős részében is ez teljesít szolgálatot. Linuxot használsz, ha egy modern televíziót nézel. És most nem csak az okos (smart) TV-kre gondolok, egy mezei plazma vagy LCD is nagy valószínűséggel Linuxot futtat. Nekem itthon a Panasonic TV-m biztosan, a menükben meg is találom az ide vonatkozó GPL licencet és a forráskód letöltési linkjét is.
A webszerverek igen szép számban szintén Linuxot futtatnak. A Facebook is, ha jól tudom. Tehát böngészés közben is Linuxot használsz.
Az, hogy az otthoni gépeden, notebookodon Linux van-e, ehhez képest már csekélység. Ez teszi ki a mai modern eszközök töredékét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://linuxakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr215139898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása